Novinky

Tepelné čerpadlo: Výhodné riešenie vykurovania vášho domova

Pridané

Image title

Hľadáte efektívne, ekonomické a ekologické riešenie pre vykurovanie vášho domova? Všetky tieto požiadavky spĺňajú vysokoúčinné tepelné čerpadlá. Dokážu nielen efektívne využívať energetické zdroje, ale zároveň znížiť prevádzkové náklady a poskytovať vysoký komfort vykurovania. V tomto článku sa pozrieme na to, prečo je výhodné vybrať si tepelné čerpadlo pre vykurovanie vášho domova.


Klasické typy vykurovania sú na ústupe

Všade okolo vidíme, že stále viac ľudí  sa snaží o úsporný štýl života. Tradičné metódy vykurovania ako sú kotle na tuhé palivo, plynové kotle či elektrokotle postupne ustupujú moderným a efektívnejším technológiám. Medzi ne patria napr. fotovoltaické elektrárne alebo práve tepelné čerpadlá.

Vysoká efektivita tepelných čerpadiel

Tepelná čerpadlá ponúkajú množstvo výhod. Sú nielen energeticky účinné, ale tiež výrazne znižujú prevádzkové náklady a majú minimálny ekologický dopad na životné prostredie. Na rozdiel od tradičných spôsobov vykurovania ako je plyn, elektrina alebo uhlie, dokážu tepelné čerpadlá vyrobiť viac tepelnej energie, než ktorú potrebujú na svoju prevádzku.

Za každý dodaný kW vyrobí tepelné čerpadlo teplo, na výrobu ktorého by ste potrebovali 4 kW elektrickej energie. S možnosťou zníženia nákladov až o 70% sa tepelné čerpadlá stávajú stále lákavejšou investíciou.

Návratnosť investície do tepelného čerpadla

Podľa vášho súčasného typu vykurovania je lákavá aj návratnosť investície do tepelného čerpadla. V prípade plynového kotla ušetríte až 800 € ročne a návratnosť sa pohybuje okolo 6-8 rokov. V prípade prechodu z elektrokotla je ročná úspora ešte zaujímavejšia – až 1 800 € ročne. Už za 5 rokov tak máte svoju investíciu takpovediac doma.

Samotná úspora a efektivita ale nie je jediným faktorom v rýchlej návratnosti vašej investície. Veľkou výhodou je aktuálne možnosť čerpania štátnej dotácie na tepelné čerpadlá z projektu zelená domácnostiam. Po splnení podmienok sa môžete dostať až na sumu 4 370 €. Viac o štátnej dotácii na tepelné čerpadlá sa dozviete v našom blogu alebo na www.zelenadomacnostiam.sk.

Tepelné čerpadlo pre dom či chalupu

Je jasné, že efektivita tepelného čerpadla závisí aj od parametrov vašej nehnuteľnosti a správnej optimalizácii systému.  Novostavby postavené z najnovších stavebných a izolačných materiálov sú tak určite lepšie pripravené pre  čo najefektívnejšiu prevádzku vášho čerpadla.

Ale ani u horšie zateplených domov, drevostavieb či chalúp nemusíte zúfať. S odborníkmi na tepelná čerpadla vždy nájdete zariadenie ktoré bude na mieru zodpovedať vašim požiadavkám,a bude vám stále ponúkať ekonomickú i ekologickú úspornosť.


Ako môžete vidieť, tepelné čerpadlo je výbornou voľbou pre každého kto hľadá efektívne, ekonomické a ekologické riešenie svojho vykurovania. Investícia do tejto technológie sa vám rýchlo vráti vďaka výrazne nižším prevádzkovým nákladom a aktuálne bežiacim dotačným programom Zelená domácnostiam